2017年の10月東京の目黒にオープンしたレストラン『LOCALE』は、サンフランシスコからやってきたケイティ・コールのお店だ。実際のサンフランシスコよりもサンフランシスコのムードに溢れていて、テーブルについて出てくる言葉といえば「気持ちいい」と「美味しい」ばかり。料理の専門家ではない自分が彼女にインタビュー出来る機会を得て、せめて西海岸の食のトレンドとして紹介される「カリフォルニア・キュイジーヌ」を勉強してから臨もうと思ったが、結果として必要なかったインプットとも言えるし、ケイティ本人もそんなインタビューを望んではいなかった。「気持ちいい」ことと「美味しい」ことだけを目的に『LOCALE』は存在し、足繁く通う顧客たちを日々満足させている。その極めてシンプルな『LOCALE』の魅力を掘り下げるべく、彼女が待つキッチンへ向かった。
Opened in October 2017, Locale is a restaurant in Meguro, Tokyo, founded by former San Francisco resident Katy Cole. In many ways, the restaurant feels more like San Francisco than the city itself, with the delicious food and comfortable setting proving highlights for many diners. I'm not an expert on food, so when the opportunity arose to interview Katy, I considered reading up on California cuisine, but in the end it proved unnecessary, as she wasn't interested in dwelling on the topic. The aim of Locale is to be comfortable and delicious, satisfying its regular customers on a daily basis. To delve deeper into the restaurant's irresistibly simple charms, I paid a visit to Katy in her kitchen.